Scroll to Content

Blijf alert bij het gebruik van social media!

Wij hebben een informatieve video gemaakt gericht op jongeren die onder ASVZ begeleid wonen. ASVZ biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn voornamelijk actief in de regio van Sliedrecht, Barendrecht en Alblasserdam. ASVZ biedt zorg middels o.a. ondersteuning thuis, dagbesteding en begeleid wonen.

Informatieve video

Het initiatief voor de video kan van de begeleiders van ASVZ. Ze zochten naar een middel om jongeren de gevaren van social media te laten zien. Want de jongeren hebben allemaal een smartphone en zijn actief op o.a. Whatsapp en Facebook. Dit kan gevaarlijk zijn omdat de begeleiders niet altijd grip hebben, wat er op de telefoon gebeurd. Ook beleven deze jongeren social media anders waardoor ze eerder gevaar lopen om bijvoorbeeld slachtoffer te worden van identiteitsfraude.

Het resultaat is een korte film van ongeveer 10 minuten waarin de kijkers een aantal personen volgen. Deze personen hebben via social media contact met elkaar. Alleen is het niet wat het lijkt en probeert één van de personen misbruik te maken van de anderen. De informatieve video eindigt met een onverwacht plot zodat de boodschap duidelijk overkomt. In de video hebben we gewerkt met zowel acteurs als cliënten van ASVZ. Om de cliënten te beschermen wordt de video alleen voor interne doeleinden gebruikt. Hierdoor is het voor ons niet mogelijk om de video te tonen.