Scroll to Content

Een tijdje geleden kregen we een telefoontje van Christian Refugee Relief met de vraag of wij ze wilden sponsoren. In een leuk gesprek werd verteld over het mooie werk wat Christian Refugee Relief doet voor vluchtelingen. Door dit sterke verhaal wilde we iets betekenen voor de stichting. En wat kunnen wij als geen ander; video’s maken. Dus wij hebben voorgesteld om voor Christian Refugee Relief een promovideo te maken.

De stichting wil vluchtelingen waar ook ter wereld een helpende hand bieden en het leven van iedere vluchteling aangenamer maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven. Dit doen zij o.a. door groepsreizen met vrijwilligers te verzorgen, hulptransporten te sturen, het bieden van noodhulp aan bootvluchtelingen en werken en/of helpen in de vluchtelingenkampen.

Promofilm

Ons idee was om de mooie verhalen en ervaringen van vrijwilligers vast te leggen. Deze verhalen moeten kijkers van de video inspireren en hopelijk aanzetten tot helpen. In de promofilm van Christian Refugee Relief hebben wij 7 mensen geïnterviewd. In de interviews vertelden ze over de stichting en de ervaringen die zij hebben meegemaakt tijdens hun reizen om vluchtelingen te helpen. De opnames vonden plaats in de bioscoopzaal van Landvast in Alblasserdam. Terwijl geïnterviewden vertelden over hun ervaringen, keken ze op een groot scherm naar foto’s van hun reizen. Dit waren foto’s van o.a. vluchtelingen, de kampen en werkzaamheden. Dit creëerde niet alleen mooie shots maar zorgden er ook voor dat de geïnterviewden weer helemaal teruggetrokken werden in hun herinneringen. Op deze manier konden ze op een krachtige manier verhalen delen.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hieronder de video.