Scroll to Content

Stap in de wereld van

Het doel van de video was om jongeren enthousiast te maken voor het Gilde Vakcollege Techniek. De slogan “Stap in de wereld van” vormt de boodschap in de video.

Doen in plaats van denken en direct het resultaat zien van je inspanningen zijn drijfveren die we wilden benadrukken in de video. Daarnaast wordt het VMBO vaak ondergeschoven aan het HAVO en VWO. Middels de video wilden we de toegevoegde waarde van het VMBO en het Gilde op een subtiele manier in beeld brengen. In de technische sector zijn VMBO studenten hard nodig. Het wordt namelijk niet vanzelf gemaakt!

Promofilm

We wilden een tijdloze video maken waarin de scholieren en hun vakgebied op een stoere en inspireerde wijze in beeld komen. De structuur van de video werd ingevuld door de viertal opleidingen waaruit leerlingen in jaar 3 een keuze moeten maken (Bouwtechniek, Elektrotechniek & ICT, Metaaltechniek en Voertuigentechniek). We wilden deze opleidingen op een idealistische manier filmen. Iedere opleiding werd gekoppeld aan een scholier waardoor in de video een viertal scholieren speelden. Op externe, robuust uitziende locaties zijn de scholieren aan het werk. De locaties zorgen voor de juiste sfeer. De beelden vertellen een verhaal van passievolle en trotse scholieren die werken met techniek. Om de beelden te versterken en de kijker te voorzien van informatie werd er een voice-over toegevoegd. De voice-over werd ingesproken door een jongen met dezelfde leeftijd als de scholieren. Op deze wijze speelden we in op de leefwereld van de kinderen. Om de gehele video af te maken voegden we filmische en rechtenvrije muziek toe. De video moest het juiste gevoel geven, het gevoel dat het Gilde Vakcollege Techniek geeft aan zijn studenten.