Scroll to Content

The thrill of something new

LSS is een Italiaanse fabrikant van audio systemen. Toen we deze video gemaakt hebben stond het bedrijf op een grote audiovisuele beurs in Amsterdam. Ze zochten naar een manier om via social media potentiële klanten te triggeren om een bezoek te brengen aan hun beursstand. LSS is een nieuw merk, wat in de markt relatief onbekend is. Maar ze produceren speakers met een verrassende goede kwaliteit. We moesten een video concept bedenken waarin men in korte tijd voldoende getriggerd zou worden om een bezoek te brengen aan de LSS beursstand.

Social media video

Na wat brainstormen kwamen we met het volgende idee. We wilde in een studiosetting de LSS Pulce speaker filmen. Het leuke aan deze speaker is dat het ondanks zijn grootte een goede audiokwaliteit weet te produceren. De speaker doet zich groter voor dan dat die lijkt. Door de speaker in het begin van de video van dichtbij te filmen heb je als kijker niet direct door hoe groot de speaker is. Het langzaam uit te zoomen en door het vallen van de gereedschapskist krijgt de kijker een idee hoe klein de speaker eigenlijk is. Daarnaast is het laten vallen van de gereedschapskist zowel een trigger als een kenmerk van de doelgroep. We probeerden hiermee in te spelen op AV technici en installateurs. Denkend aan een installateur, denk je al snel aan een man. De vrouwenhand met gelakte nagels is de laatste trigger en brug naar de boodschap. Een nieuw, verrassend audiomerk.

De video is online gepromoot en heeft volgens LSS een positief effect gehad op de promotie van het merk en de toestroom van nieuwsgierige beursgangers.

In de originele video stond een call-to-action naar de beursstand en website van LSS. Ter behoeve van ons portfolio hebben we de call-to-action eruit gehaald.