Het organiseren van een evenement kost veel tijd en energie. U denkt na over de boodschap die u wilt overbrengen en de sfeer waarin u uw gasten wilt ontvangen. Om dit in goede banen te leiden denkt u na over veel verschillende aspecten. Hoe krijgen we voldoende bezoekers? Hoe zorgen we dat de mensen thuis ook iets van het evenement meekrijgen? En aan het eind van het evenement, hoe houden we de positieve aandacht van de bezoekers vast?

Een uitermate geschikt medium om u hierin te ondersteunen is video. In een kort tijdsbestek is het mogelijk om mensen met een impactvolle boodschap te bereiken. Om u te inspireren hebben wij hieronder verschillende voorbeelden omschreven over het inzetten van evenement video’s.

Video concept #1: Uitnodiging

Een evenement start met een aankondiging of uitnodiging. U wilt mensen enthousiast maken en zorgen dat ze zich aanmelden. Als organisatie is het prettig om zo snel mogelijk inzicht te krijgen in het bezoekersaantal. Een uitnodiging kan via de post worden gestuurd maar tegenwoordig worden veel uitnodigingen digitaal gestuurd. Een digitale uitnodiging biedt u de mogelijkheid om een video toe te voegen. Veel mensen bekijken liever een video dan het lezen van een tekst. Daarnaast kunt u met een video een krachtige boodschap creëren. De CEO van een bedrijf kan bijvoorbeeld mensen persoonlijk uitnodigen. Probeert u daar maar eens nee tegen te zeggen. In plaats van een uitnodiging kunt u ook een teaser video opsturen. In een korte video geeft u een voorproefje wat men kan verwachten. U wilt de kijker enthousiast en nieuwsgierig maken.

Video concept #2: Live-registratie

Voorafgaand aan het evenement heeft u mensen uitgenodigd en enthousiast gemaakt. Tijdens het evenement zijn er voldoende mogelijkheden om bezoekers met video te bereiken. U wilt dat uw bezoekers niks missen van van presentaties en discussies. Met verschillende camera’s kan het evenement worden opgenomen en afgespeeld op diverse schermen. Op deze manier missen zelf bezoekers achter in de zaal geen woord. Naast de bezoekers van het evenement kunnen de beelden ook online worden gesteamd. U biedt mensen de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld het evenement te volgen. Hetzelfde beeldmateriaal is ook erg bruikbaar na afloop van het evenement. Mensen kunnen bijvoorbeeld thuis alle presentaties terugkijken. Daarnaast kunt u korte video’s maken over specifieke onderwerpen en verspreiden via social media. Oftewel de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hierboven staat een korte video van meercamera live-registratie.

Video concept #3: Videopresentatie

Ieder evenement heeft een boodschap. Van een congres om de nieuwste innovaties te introduceren tot de viering van een jubileum. Wat uw aanleiding ook is, een boodschap moet op een krachtige manier worden gepresenteerd.

Bovenstaande video hebben wij gemaakt voor een Italiaanse fabrikant van audio systemen. We hebben deze video geproduceerd omdat het bedrijf op een grote audiovisuele beurs stond. LSS was een nieuw merk, wat in de markt relatief onbekend was. Maar ze produceren speakers met een verrassende goede kwaliteit. We moesten een video concept bedenken waarin men in korte tijd voldoende getriggerd zou worden om een bezoek te brengen aan de LSS beursstand. Bekijk de video en oordeel zelf.

Video concept #4: VR

Tijdens een evenement willen bezoekers iets beleven en ervaren. Video kan op verschillende manieren hier een rol in spelen. U kunt bijvoorbeeld virtual reality inzetten. Met VR geeft u de bezoekers de mogelijkheid om uw product of dienst te ervaren. Met een VR bril kan men 360 graden om zich heen kijken. De persoon zit dan voor een paar minuten in een gesimuleerde werkelijkheid.

Voor een middelbare school hebben wij 360 graden video’s gemaakt. Basisschoolleerlingen kunnen met deze techniek tijdens een open dag hun nieuwe school ervaren.

Video concept #5: Aftermovie

Het evenement is afgelopen. Uw bezoekers gaan met een positief gevoel naar huis. Het is belangrijk dat deze positieve aandacht even blijft hangen. Een aftermovie is een ideaal middel om na het evenement het positieve gevoel weer terug te halen. Daarnaast kunnen mensen die niet aanwezig waren zien wat ze gemist hebben. Hierdoor zullen ze bij volgende edities eerder geneigd zijn om het evenement wel te bezoeken.

Wij willen voorkomen dat u een standaard aftermovie krijgt. Wij raden daarom aan om de boodschap van het evenement te verwerken in de aftermovie. U kunt bijvoorbeeld quotes van sprekers toevoegen of bezoekers interviewen. Daarnaast kunnen er voorafgaand aan het evenement beelden worden gefilmd aansluitend bij de sfeer en boodschap. In combinatie met de beelden van het evenement creëert u een goed doordachte, maar spontane aftermovie.

Leuke ideeën?

Bent u enthousiast over de video concepten en benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? We komen graag langs voor een kop koffie en een goed gesprek. Uiteraard kunnen gesprekken ook telefonisch en via de e-mail worden gehouden. Daag ons vooral uit, inspireer ons, vertel ons uw verhaal en dan zullen wij u een succesvolle video teruggeven.

Comments are closed.